Beeldend kunstenaar / bronsgieter

 Charles Knotter

 

 

Een warm welkom 

Verscholen achter veel groen, in een rustiek landelijke omgeving, ligt aan de Holkampstraat in Vinkel, de bronsgieterij Charles Knotter. 

Aangezien mijn echtgenote zich creatief met de schilderkunst bezighoudt, was voor mij de stap naar het vervaardigen van bronzen sculpturen, niet zo erg vreemd. 

Als autodidact heb ik mij – met veel vallen en opstaan – de kneepjes van het brons gieten eigengemaakt. In samenwerking met mijn creatieve echtgenote ontwerpen en vervaardigen wij sculpturen in brons, waarbij het experimentele niet wordt geschuwd. 

Om niet vast te groeien en de creativiteit te ontwikkelen, zijn ook nieuwe opdrachten welkom. Hierbij gaat de interesse voornamelijk uit naar de ontwikkeling van “klantgerichte” ideeen. 

Gekozen kan worden voor het gehele traject bestaande uit: aankanalen, invormen, uitstoken, brons gieten, afwerken en patineren,  of eventueel een gedeelte hiervan. 

   Tevens maken wij replica’s in brons van reeds bestaande modellen uit klei, gips, aardewerk of ander materiaal. Aangezien kennisoverdracht voor ons een toegevoegde waarde is, geven wij ca. 6 x per jaar een complete cursus (massief gieten). Bij deze cursus komen alle aspecten van het brons gieten aan de orde. 

Bij voldoende belangstelling (4 a 6 pers.) kunnen wij U een op maat gesneden cursus -  zowel hol als massief gieten – aanbieden.-          

Voor een bezoek aan de gieterij, of eventueel een 2 uur durende excursie, bent U na telefonisch kontakt (0650468112)  van harte welkom!

Kijk ook eens op :  http://www.youtube.com/watch?v=UJcKZOPWN74

 

Voor schilderijen kijk op www.anniqueknotter.nl